بررسی بازگشایی سفارت‌های ایتالیا و اسپانیا در کابل و واکنش‌های بین‌المللی

0

رسانه بلومبرگ به نقل از منابعی گزارش داده است که ایتالیا و اسپانیا در حال بررسی امکان بازگشایی سفارت‌های خود در کابل هستند.

بلومبرگ نوشت که برخی کشورهای اروپایی در حال ارزیابی اقدام مشابهی‌اند، اما مقام‌های فرانسوی، آلمانی، و بریتانیایی این موضوع را رد کرده‌اند.

به گزارش بلومبرگ، ایتالیا در هفته‌های گذشته یک تیم اطلاعاتی خود را به کابل فرستاده تا وضعیت امنیتی و شرایط موجود را بررسی کند. وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تأیید کرده است که سفیر این کشور که در حال حاضر در دوحه قطر مستقر است، از کابل بازدید کرده است.

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، در مصاحبه‌ای در حاشیه اجلاس ناتو در واشنگتن گفت: «ما روی این موضوع کار می‌کنیم. مأموریتی از سوی سفیر ما راه‌اندازی شده است.» وی همچنین به مشکلات حقوق بشر در افغانستان اشاره کرد و گفت که «راه‌حل آنها بسیار پیچیده است و زمان خواهد برد.»

اسپانیا نیز اعلام کرده که در حال بررسی فرستادن سفیر خود به افغانستان است. خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، گفته است که «به محض فراهم شدن شرایط امنیتی حداقلی، سفیر خود را باز خواهم فرستاد.» او افزود که اسپانیا از یک ماه پیش آماده فرستادن سفیر خود به افغانستان بود، اما پس از حمله داعش به گردشگران خارجی در بامیان، این اقدام را به تعویق انداخت. آلبارس همچنین اظهار داشت که سفیر اسپانیا سفری چند روزه به کابل داشته است.

در حال حاضر، هیچ سفارت کشورهای اروپایی در داخل افغانستان فعالیت نمی‌کند، اما هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل مستقر است. بسیاری از این کشورها، از جمله ایالات متحده، نمایندگی‌های دیپلماتیک خود برای افغانستان را از دوحه مدیریت می‌کنند. در میان کشورهای عضو گروه هفت، تنها ژاپن سفارتخانه فعالی در کابل دارد.

بلومبرگ گزارش داده که یک سخنگوی اتحادیه اروپا از اظهارنظر درباره بازگشت احتمالی اعضایش به کابل خودداری کرده، اما تصریح کرده که چنین تصمیمی به عهده کشورهای عضو است.

کشورهای جهان طالبان را به نقض گسترده حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، متهم می‌کنند و نگرانی‌هایی وجود دارد که بازگشایی احتمالی سفارتخانه‌ها در کابل به مشروعیت‌بخشی به این گروه منجر شود. وبسایت خدمات دیپلماتیک اتحادیه اروپا درباره حضور این اتحادیه در کابل نوشته است: «حضور ما [در افغانستان] متناسب با سیاست‌ها و اقدامات مقامات طالبان تنظیم می‌شود و هیچ‌گونه مشروعیتی [به این گروه] نمی‌بخشد.»

یک دیپلمات ارشد اروپایی به بلومبرگ گفته است که نظر مقام‌های اتحادیه اروپا به لزوم حضور فیزیکی در افغانستان برای اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، حفاظت از حقوق زنان، و ایجاد حضور راهبردی در افغانستان تغییر کرده است. یک مقام فرانسوی نیز تأیید کرده که پاریس فعلاً برنامه‌ای برای بازگشایی سفارتخانه خود در کابل ندارد، اما به گفته او این مسئله باید در نهایت مطرح شود. وی افزود که وضعیت کنونی، یعنی عدم حضور نمایندگی‌های دیپلماتیک کشورهای اروپایی در افغانستان، نمی‌تواند به همین شکل ادامه یابد.

وزارت خارجه بریتانیا نیز اعلام کرده که «به محض اینکه وضعیت امنیتی و سیاسی اجازه دهد، برقراری حضور دیپلماتیک در افغانستان را بررسی خواهد کرد.» با این حال، یک مقام ارشد دولت ایالات متحده به بلومبرگ گفته است که این کشور قصد ندارد طالبان را به طور سیاسی به رسمیت بشناسد یا سفارت خود را در کابل بازگشایی کند. او افزود که ایالات متحده نگرانی‌هایی درباره سیاست‌های طالبان علیه زنان و دختران دارد که مانع از حرکت در این جهت می‌شود.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *